Paulus, Oehoeboeroe en Salomo Luister naar de radio-beginmelodie (119 Kb): Radio-beginmelodie (119 Kb)
Luister naar de televisie-beginmelodie (3 Mb): TV-beginmelodie (323 Kb)

Lees hier over de tentoonstelling ĎDroomwereld, portret van een boskabouter' in Breda.

Wie helpt ?

Wij zijn op zoek naar ingescande Paulus afleveringen uit de VARA-gids, met het doel deze met andere - niet commerciŽle - liefhebbers uit te wisselen en zo tot een compleet archief te komen.
Indien u ons kunt helpen, mail dan naar: www.paulusdeboskabouter.net.

Op 2 februari 1946 verscheen Paulus de Boskabouter voor het eerst in het dagblad Het Vrije Volk. In deze strip wilde de tekenaar en schrijver Jean Dulieu zijn liefde voor de natuur tot uiting brengen.
Sindsdien hebben Paulus en zijn vrienden heel wat avonturen beleefd. Niet alleen op papier in kranten, boeken en tijdschriften, maar ook via andere media:

Toen in 1984 het laatste Paulusboek verscheen had Jean Dulieu ongeveer zeventig verschillende karakters gecreŽerd naast de oude bekenden Salomo, Oehoeboeroe, Gregorius, Eucalypta en Krakras. Gedurende deze bijna veertig jaar zijn de figuren wel enigszins van uiterlijk veranderd, maar blijken nog altijd populair te zijn. Er zijn nog steeds vele Paulus-fans! Ook nu komen nog steeds nieuwe drukken uit en worden verhalen uitgegeven die nog niet eerder in boekvorm verschenen zijn.


© Jean Dulieu
Illustraties uit: het eerste deeltje uitgegegeven door De Arbeiderspers "De lotgevallen van een boskabouter" (1947)
Margriet nr 10 1965
Eva nr 33 1962