Het klank- en lichtspel

Jean Dulieu had een heel klank- en lichtspel rond Paulus opgezet, op verzoek van de Apeldoornse VVV. Het script was niet al te moeilijk. Echter, op het moment dat hij het zou gaan uitvoeren bleek van de beloofde technische apparatuur slechts een klein deel voorhanden. Het resultaat was een zeer suggestief Paulusgebeuren. De mensen zaten in de schemering te luisteren, zagen lichtjes aan- en uitgaan en werden van tijd tot tijd verrast met vuurwerk. Het spel was iedere avond in het park Berg en Bosch bij Apeldoorn te bekijken en te beluisteren. De prachtige omgeving en de geheimzinnige sfeer in het bij avond donkere, door bossen omgeven park, leende zich uitstekend voor zo'n spel.
In de jaren negentig waren de Paulusverhalen nog steeds in hetzelfde park te beluisteren.

Iedere avond kunt u luisteren naar sprookjesvertellingen van Paulus de (Berg en) Boskabouter. Dat kan tussen 19.00 en 21.00 uur in het Luisterprieel aan de Sprengenroute.

De vertellingen zijn doorlopend, dus kunt u op elk moment tussen 19.00 en 21.00 uur binnenkomen en weggaan.
Tussen 1955 en 1964 werden de avonturen van Paulus de Boskabouter uitgezonden door de VARA-radio. In begin 1990 zijn deze vertellingen herhaald door de VPRO-radio. U hoort de stem van Jean Dulieu en muziek van P. Curzon.

Toegangskaartje uit 1995